Gode tips til en bedre søvn

Skrevet af d. 15. april 2021 i Tilbud

seng

Annonce

Det er vigtigt at få nok søvn, hvis du gerne vil have overskud og godt humør i løbet af dagen. Koncentrationsevne og mentalt overskud er nogle af de første ting, der kan være svære at opretholde, hvis du ikke sover nok. Det går ikke kun udover dig selv, men også menneskerne omkring dig. Derudover er det generelt bare ikke sundt for kroppen at være i søvnunderskud. Den gode søvn bør altså prioriteres. Har du svært ved at sove godt om natten, kan du få nogle råd i denne artikel.

En god madras kan gøre underværker

Hvis du ikke sover på en god nok madras, kan det allerede være en af grundende til dine søvnproblemer. Det er nemlig svært at sove godt, hvis du ikke ligger ordentligt – og du kommer i hvert fald ikke til at vågne op og være veludhvilet, hvis madrassen ikke støtter din krop ordentligt. En god boksmadras kan hjælpe dig på vej mod en bedre søvn.

Undgå koffein for tæt på sengetid

Der er koffein i flere forskellige drikkevarer, som vi danskere godt kan lide at drikke om aftenen – cola, kaffe, te, osv. Men stoffet koffein sætter faktisk gang i dit nervesystem, og det er slet ikke det, der er brug for, når du skal til at sove. Derfor er det en god ide at se, om du kan lade disse drikkevarer være inden sengetid, eller i hvert fald indtage det i et lavere omfang.

Blåt lys fra skærme modarbejder søvnen

Det er meningen fra naturens side, at vi mennesker skal sove, når det er mørkt udenfor – og den er vores nervesystem også med på. Men hvis du kigger for meget på digitale skærme med blåt lys inden sengetid, kan du faktisk godt komme til at forvirre din hjerne. Den opfanger ikke, at det er mørkt, og derfor kan det være svært at sove.