Spar penge og få de bedste sutter til dit barn

Skrevet af d. 14. december 2020 i Tilbud

bedste sutter til børn

Annonce

En sut kan være en god rettesnor, for forældre. Sutten kan hjælpe med at vise, om dit barn kun er irritabelt eller om barnet græder, fordi det er sultent. En sut kan sommetider være med til at udsætte barnets behov, og give dig som forælder lidt mere tid at løbe på. En sut er enormt god, når der skal skabes tryghed eller ro for den lille. Barnets behov for en sut stammer helt fra barnet er nyfødt, fordi barnet er vant til at lave den suttebevægelse for at få mad og tryghed.

Hos Little Happy finder du et stort udvalg af forskellige sutter, fra forskellige mærker. Det kan være svært at finde den sut, som dit barn bedst kan lide, men det anbefales at du prøver lidt forskelligt, indtil i finder den sut, som dit barn tager bedst imod. Hos Little Happy kan du finde de bedste sutter, og spare 32% på alle sutter. På den måde kan du nemt prøve forskellige sutter til dit barn, uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten af sutterne.

Hvilken sut skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige slags sutter, og det kan være svært at finde ud af, lige præcis hvilken sut du skal købe til dit barn. Alle børn er forskellige, og der findes ikke et rigtigt svar på, hvilken sut der er rigtig for dit barn. Der er dog nogle ting du kan tænke over, når du skal vælge en sut:

Hvilken størrelse skal sutten have?

Sutter fås i mange forskellige størrelser, og er ofte tilpasset til barnets alder. Du kan derfor med fordel vælge sutter til nyfødte, hvis dit barn er nyfødt. Du kan altid have i tankerne, at en sut ikke skal være større, end at dit barn kan svøbe om den med tungen. Det kræver altså, at sutten kan nå godt ind i munden og at den kan nå mod ganen. Dog skal sutten ikke være så stor, at den skaber brækfornemmelser hos barnet.

Hvilken form skal sutten have?

Sutter fås i mange forskellige former, de mest populære er de runde sutter og de flade sutter. De runde sutter er gode til de børn, der bliver ammet, fordi selve suttehovedet minder meget om moderens bryst. De flade sutter er lavet til, at afspejle mundens form. De flade sutter lægger et mindre pres på barnets gane, gummer og kæbe. De flade sutter er praktiske, fordi de ikke kan vendes forkert i barnets mund.

 Hvordan skal skjoldet være?

De forskellige sutter har et forskelligt skjold, og det kan være svært at finde ud af, hvilket skjold der er bedst. Skjoldet kan både bøje ind mod tid barns ansigt, og det kan bøje væk fra. Bøjer skjoldet ind mod barnets mund, opstår der en jævn fordeling, når barnet sutter på sutten. Vælger du derimod en sut, hvor skjoldet bøjer væk fra barnets mund, undgår du at der opstår fugt på huden omkring munden, hvilket kan skabe irritation på barnets hud. 

Hvad skal sutten være lavet af?

Mange sutter er lavet af latex eller silikone, og kan føles både mere eller mindre bløde. Det bedste du kan gøre, for at finde ud af hvilket materiale der er bedst for dit barn, er at prøve dig frem med nogle forskellige sutter. Børn er forskellige og har forskellige præferencer, virker det ikke med en sut, så prøv en anden inden du giver op.

Hvordan rengør jeg sutter?

Første gang dit barn skal bruge sutten, er det vigtigt at du steriliserer eller koger sutten i 5 minutter først. Derefter er det en fordel, hvis du koger sutterne dagligt, så du er sikker på at der ikke sidder nogle bakterier på dit barns sut. Du kan gnide sutten med groft salt, for at fjerne eventuelle mælkerester eller andre belægninger. For at forhindre, at der kommer svamp på sutten, kan du skylle sutten efter med en mild opløsning af eddike vand, og derefter lade sutten lufttørre. Hvis sutten er med ventil, skal du sørge for at presse det overskydende vand ud af selve suttedelen. Det er vigtigt, at du altid kontrollerer sutten, før du giver den til dit barn. Er der tegn på, at sutten er slidt, skal du smide den ud.

Fordele ved sutter

En sut kan gøre det lettere for barnet at falde i søvn, fordi suttebevægelsen er med til at berolige dit barn, når barnet skal sove. Sutten kan også være med til at berolige dit barn, hvis dit barn er meget ked af det eller er sur. En anden fordel ved sutter er, at de kan have en smertelindrende effekt på dit barn. Hvis dit barn skal have lavet et lille indgreb eller skal vaccineres, kan sutten aflede dit barns opmærksomhed, så de ubehagelige oplevelser ikke føles så slemme.